Centrant l’atenció

A tots ens passa en algun moment. De cop i volta, reacciones i és com si no sabessis on estàs. Normalment, quasi instantàniament, et poses en situació però, mai us heu preguntat on estava la vostra atenció en aquell moment?

A l’esport, existeixen situacions on això pot donar-se. Principalment, són moments en els que no estàs actiu a nivell físic al 100%, com pot ser quan estàs a la banqueta en un esport d’equip, esperant el teu torn per participar directament en el joc.

Llavors el teu pensament pot fugir d’allà amb qualsevol excusa: excés d’espera, t’acaben de canviar, el partit no és gaire interessant… i entren altres pensaments en acció.

Les situacions són diferents. Si t’han canviat tot just, i principalment si no volies el canvi, pots entrar en diàleg intern, començar a rumiar de forma contínua i desconnectar. Si encara no has participat o estàs esperant el teu torn per tornar-ho a fer, a més de rumiar, també pots pensar en altres situacions.

Això s’acaba en general de forma sobtada tornant a l’activitat i, també en moltes vegades, no tornant al teu màxim nivell. És fàcil, per poder mostrar el teu màxim nivell, necessites estar en plenitud de totes les teves potencialitats físiques i mentals. I en aquests casos, la ment necessita un temps per tornar a estar present i això fa que el nostre cos tampoc ho estigui.

Per poder practicar qualsevol esport, al nivell que cadascú desitgi, necessitem centrar la nostra atenció. D’aquesta manera, concentrant l’atenció en aquesta activitat podrem gaudir-la al màxim.

Hi ha vegades que això passa sense que haguem de fer cap mena d’esforç, no som ni conscients de fer-ho. Altres, i per molts la majoria de vegades, si que ens hem d’esforçar per fer-ho. I això necessita de pràctica. A més pràctica, millors resultats.

Daniel Barreña

Coach esportiu, educatiu i de desenvolupament personal

@dbarresi5

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *