On vull rendir jo?

Hi ha força jugadors i jugadores, també algun que altre entrenador, que donen molta més importància al partit del cap de setmana que a la resta de setmana d’entrenaments. Té el seu sentit, si parlem del que és més visible per la resta de la gent. Però té un error de plantejament de base que desmunta aquesta forma de pensar.

basketball-89618_1280

Pensa-ho d’aquesta forma: són dos escenaris diferents, un em prepara per l’altre. Com són dos escenaris diferents, el seu context també ho és. En un entrenament, en general, es poden controlar més situacions que en un partit. A un partit hi ha algunes que directament estan fora del nostre control. Llavors, si no entreno segons quines coses en situacions adients per aprendre-les i millorar-les, quan tracti de posar-les en joc en un escenari més complex, les meves opcions de fallar són més grans.

O sigui que si només em preocupo de mostrar el meu rendiment en situacions de partit, la possibilitat de que no ho faci al meu millor nivell són més grans. D’altra banda, quantes més vegades realitzi una acció al meu millor nivell, més opcions de millorar-la.

Tot això s’aplica a tot el que engloba el bàsquet. Tot. També a nivell mental. Llavors, exactament què vols? Rendir puntualment o millorar el teu rendiment? Per millorar, quantes més experiències en escenaris diferents puguis tenir, millor.

Daniel Barreña

Coach esportiu

@dbarresi5

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *